Οικογενειακά θεάματα 2023-24

Το Εθνικό θέατρο της Κίνας στο Christmas Theater

Sino-Hellenic International Theatre Festival

«Το δράμα είναι σαν καθρέφτης..»

Ζήστε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Κίνα! Κινέζικο φαγητό, Κουνγκ φου και πολεμικές τέχνες, μια σπουδαία παράσταση από το Εθνικό Θέατρο της Κίνας και πολλές ακόμα εκπλήξεις! 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Christmas Theater!

Στο επίκεντρο του φεστιβάλ βρίσκονται δύο εξαιρετικές παραστάσεις που θα σας μεταφέρουν στον κόσμο του κινεζικού θεάτρου. Το πρώτο, «The Prince of Lanling» του Εθνικού Θεάτρου της Κίνας, είναι ένα εντυπωσιακό θεατρικό αριστούργημα. Εμβαθύνει στο επικό έπος του Πρίγκιπα του Λάνλινγκ, υποσχόμενος να αιχμαλωτίσει τη φαντασία σας με τη συναρπαστική αφήγηση και τις εξαιρετικές ερμηνείες του.

Ζήστε μια σπουδαία θεατρική εμπειρία! Το Εθνικό θέατρο της Κίνας έρχεται 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater! Μια μαγική θεατρική τέχνη αιώνων που δεν πρέπει να χάσετε! Σε κάθε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου της Κίνας εκπροσωπούνται περίπου ισόρροπα: η δραματουργία, η μουσική, το τραγούδι, ο χορός, η κίνηση (με τα ακροβατικά και την παντομίμα) αλλά και τα σπουδαία παραδοσιακά κοστούμια. Γι’ αυτό άλλωστε και οι ηθοποιοί του παραδοσιακού θεάτρου στην κίνα ονομάζουν την τέχνη τους zhonghe yishu, δηλαδή ενοποιητική-αθροιστική μορφή τέχνης. Η τέχνη του ηθοποιού θεωρείται ως τέχνη των τεσσάρων δεξιοτήτων, chang (τραγούδι), nian (απαγγελία), da (πολεμικές τέχνες) και zuo (υποκριτική, κίνηση).
Ελάτε στον μαγικό κόσμο του Εθνικού θεάτρου της Κίνας που έρχεται στο Christmas Theater για να μας παρουσιάσει την παράσταση “The Prince of Lanling” με Ελληνικούς υπέρτιτλους.
Ο Πρίγκιπας του Λάνλινγκ είναι ένα μοναδικό αριστούργημα του Εθνικού θεάτρου της κίνας. Η θρυλική ιστορία επικεντρώνεται στον πρίγκιπα Lanling, έναν διάσημο στρατηγό της περιόδου της Βόρειας και Νότιας Δυναστείας (420-581).
Εστιάζοντας στα άκρα της ανθρώπινης φύσης, όπως η τρυφερότητα έναντι της σκληρότητας που αντιπροσωπεύεται με έναν μοναδικό συμβολισμό (ένα πρόβατο εναντίον ενός λύκου), δημιουργεί μια σύγχρονη εκδοχή του μύθου «Μια ζωή με αληθινή ψυχή απέναντι σε μια ζωή που φοράει μια ψεύτικη μάσκα».
Μια παράσταση γεμάτη συγκίνηση βασισμένη στην σπουδαία τέχνη που παρουσιάζει με περηφάνια το Εθνικό Θέατρο της Κίνας και συνοψίζεται στα παρακάτω λόγια: “Όταν ένα συναίσθημα κυριεύει έναν άνθρωπο, αυτός το εκφράζει με τα λόγια. Όταν τα λόγια δεν του φτάνουν, κλαίει. Όταν και το κλάμα δεν είναι αρκετό, τραγουδάει. Όταν και το τραγούδι δεν τον ικανοποιεί, τότε κουνάει τα χέρια του και κτυπάει τα πόδια του στη γη..”

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

“Ο Πρίγκιπας του Λάνλινγκ”

Με Ελληνικούς υπέρτιτλους

Η δεύτερη παράσταση, «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ•REMIX», του Σινο – ελληνικού συλλόγου παραστάσεων τεχνης, είναι ένα κλασικό παραμύθι αγάπης και περιπέτειας. Ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από την συναρπαστική αφήγηση και την εκπληκτική τέχνη που επιδεικνύεται.

Έξω από το θέατρο,14:00 – 20:30 η γιορτή συνεχίζεται με μια σειρά από πολιτιστικές εμπειρίες που θα σας βυθίσουν στην πλούσια ταπισερί της κινεζικής κληρονομιάς. Μπορείτε να απολαύσετε τις γεύσεις της Κίνας με μια απολαυστική επιλογή κινέζικης κουζίνας, να ζήσετε την τέχνη του Kung Fu μέσα από συναρπαστικές επιδείξεις και να θαυμάσετε τη χάρη και την ακρίβεια ενός χορού δράκων. Επιπλέον, για όσους ενδιαφέρονται για τις πιο λεπτές πτυχές του κινεζικού πολιτισμού, θα υπάρχουν επιδείξεις καλλιγραφίας όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δημιουργία περίπλοκων χαρακτήρων και εκφράσεων.

Για τους λάτρεις του θεάτρου και όσους ενδιαφέρονται για τις δραματικές τέχνες, έχουμε επιμεληθεί προσεκτικά ενδιαφέροντα φόρουμ και συζητήσεις μετά την παράσταση. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με καταξιωμένους θεατρικούς συγγραφείς, ηθοποιούς και σκηνοθέτες που θα μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους, προσφέροντας μια ματιά στον συναρπαστικό κόσμο του θεάτρου.

Η μεγάλη έναρξη του Φεστιβάλ Θεάτρου δεν είναι μόνο μια πλατφόρμα καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά και μια γιορτή του πλούσιου και διαφορετικού πολιτισμού της Κίνας. Είναι μια εκδήλωση για όλους, από οικογένειες που αναζητούν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο μέχρι τους γνώστες του πολιτισμού, τους λάτρεις του θεάτρου και όσους είναι περίεργοι για τη μαγεία της σκηνής. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να γίνετε μέρος μιας μοναδικής γιορτής που συγκεντρώνει τις τέχνες και τις παραδόσεις της Κίνας σε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο.

Σημειώστε λοιπόν τα ημερολόγιά σας για τις 2 και 3 Δεκεμβρίου και ελάτε μαζί μας για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του κινεζικού δράματος και του πολιτισμού στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Θεάτρου. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας αυτήν την εξαιρετική εμπειρία.

Sino – Hellenic International Theatre Festival

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

14:00-22.30

CHRISTMAS THEATER

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ 137)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 21117701700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 21117701700, www.more.com, www.ct.gr

 

THE PRINCE OF LANLING – ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 60 ευρώ

Α ΖΩΝΗ: 50 ευρώ

Β ΖΩΝΗ: 42 ευρώ

Γ ΖΩΝΗ: 36 ευρώ

Δ ΖΩΝΗ: 30 ευρώ

Ε ΖΩΝΗ: 15 ευρώ,

Φοιτητικό – Ανέργων – Πολυτέκνων: 12 Ευρώ

ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 21117701700): 30 ευρώ

 

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ – REMIX

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 30 ευρώ

Α ΖΩΝΗ: 20 ευρώ

Β ΖΩΝΗ: 15 ευρώ

Γ ΖΩΝΗ: 10 ευρώ

Φοιτητικό – Ανέργων – Πολυτέκνων: 8 Ευρώ

ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 21117701700): 15 ευρώ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΑΣΟ – 2 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 75 ευρώ

Α ΖΩΝΗ: 60 ευρώ

Β ΖΩΝΗ: 45 ευρώ

Γ ΖΩΝΗ: 20 ευρώ

Φοιτητικό – Ανέργων – Πολυτέκνων: 16 Ευρώ

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες: 21117701700

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 21117701700 , www.ct.gr & www.more.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image