Νέα

Ο “Πλούτος” στην ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ για παιδιά ΑμΕΑ στη Ν.Χαλκηδόνα

Η παιδική παράσταση “Πλούτος” του Αριστοφάνη, ο θίασος Καρουζέλ του Θωμά Πανδή & το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «ΗΛΙΟΣ» θα χαρίσουν χαμόγελα στα παιδιά την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 ώρα 18:30 στην Παιγνιοθήκη για παιδιά ΑμΕΑ στη Ν.Χαλκηδόνα.

IMG_178467

Πρόκειται για τη παράσταση “Πλούτος” του Αριστοφάνη που έχει διασκευαστεί ειδικά για παιδιά όλων των ηλικιών με χαρακτήρα μουσικοχορευτικό και διαδραστικό – συμμετοχικό και που βρίσκουν αξιοσημείωτη ανταπόκριση από σχολεία, σταθμούς και Δήμους.

Πλούτος”  

Ο Φτωχός- πλην τίμιος- Αθηναίος Χρεμύλος συναντάει τον τίμιο αλλά τυφλό Πλούτο και αποφασίζει να τον βοηθήσει να βρει το φως του!!! Δεν μπορεί όμως μοναχός του να τα καταφέρει, χρειάζεται την βοήθεια της πιστής του υπηρέτριας Κρουστάλλως καθώς και όλων των παιδιών…

Θα καταφέρει ο Πλούτος να δει; Θα εμποδίσει τα παιδιά και τον Χρεμύλο η κακιά αδερφή του η Φτώχεια; Πως θα είναι ένας κόσμος που οι τίμιοι θα είναι πλούσιοι και οι κακοί θα έχουνε γίνει φτωχοί;

Ένα διδακτικό και διασκεδαστικό παραμύθι για παιδάκια όλων των ηλικιών βασισμένο στην κωμωδία του Αριστοφάνη ‘’Πλούτος’’ και διανθισμένο με πρωτότυπα τραγουδάκια διασκευασμένα για παιδιά.

Τα πανανθρώπινα μηνύματα του σπουδαίου αυτού έργου του Αριστοφάνη μεταφέρονται στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, το γέλιο και την μουσική σε μια παράσταση γεμάτη χρώμα και κέφι και εντυπωσιακά κοστούμια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία :  Μιχάλης Καλαμπόκης 

Παίζουν : Θωμάς Πανδής (Χρεμύλος), Μάριον Τσιτσέκα (Κρουστάλλω,Φτώχεια, Δίκαιος, Αστέρω), Βέρα Μακρομαρίδου (Πλούτος, Συκοφάντης, Ψηλομύτα).

Διασκευή κειμένου : Αλεξάνδρα Βουτζουράκη.

Μουσίκη – τραγούδια :  Χρήστος Γαλίτης

Σκηνικά – κουστούμια :  F&F

Η ηχογράφηση έγινε στα studio της Αθηναϊκής Σκηνής.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ για παιδιά ΑμΕΑ, Αγ.Αναργύρων 11 ,Ν. Χαλκηδονα – τηλ.2102526255 – 2102514446

Οι παραστάσεις από Δευτέρα έως Παρασκευή περιοδεύουν σε σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, ιδρύματα και Δήμους. Για πληροφορίες: τηλ. 6948364859    E mail: [email protected]

Copyrighted Image