ΚΡΙΤΙΚΗ

Είδαμε…τον “Τρομερό εχθρό” στο Studio Μαυρομιχάλη

Ο « Τρομερός εχθρός» παρέα με τον «Αλυσοδεμένο ελέφαντα», ενθουσιάζουν το κοινό στο Studio Μαυρομιχάλη.

από την Ελίζα Κυρτσόγλου (θεατρολόγο-ηθοποιό-δημοσιογράφο)

Μαρίνα Πανηγυράκη-Κωνσταντίνος Δανίκας-Δημήτρης Πλειώνης-Στράτος Σωπίλης
Μαρίνα Πανηγυράκη-Κωνσταντίνος Δανίκας-Δημήτρης Πλειώνης-Στράτος Σωπίλης

Πώς γίνεται ένα ζώο τόσο δυνατό όσο ένας Ελέφαντας, να κάθεται αλυσοδεμένος σε ένα τόσο δα ξυλαράκι; Γίνεται ο τρομερός εχθρός να μετατραπεί στον κολλητό μας φίλο;

Κωνσταντίνος Δανίκας
Κωνσταντίνος Δανίκας

Με δύο διασκευασμένες ιστορίες, γραμμένες από τον «μέτρ» του είδους Χορχέ Μπουκάι, η βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι θα μας λύσει αυτές τις απορίες με πολύ χιούμορ και ενθουσιασμό, κάνοντας για άλλη μια χρονιά τη διαφορά.

Μαρίνα Πανηγυράκη
Μαρίνα Πανηγυράκη

Μικροί και μεγάλοι από 3 εως 99, έχουν την ευκαιρία για 75 λεπτά να παρακολουθήσουν τέσσερις ταλαντούχους πρωταγωνιστές, να μεταμορφώνονται και να εντυπωσιάζουν.

 Στράτος Σωπίλης-Κωνσταντίνος Δανίκας
Στράτος Σωπίλης-Κωνσταντίνος Δανίκας

Η επιλογή των κειμένων είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη. Οι ιστορίες αυτές δίνουν την ευκαιρία σε μικρά και μεγάλα παιδιά, να σκεφτούν και να δουν τα πράγματα από διαφορετική πλευρά ,χωρίς όμως να λείπει το στοιχείο της ψυχαγωγίας.

Δημήτρης Πλειώνης
Δημήτρης Πλειώνης

Λόγος εύκολα κατανοητός από όλους, χιούμορ και αστεία σε περίσσευμα , ζωντάνια και κέφι είναι τα συστατικά που κάνουν τους μικρούς να μην θέλουν να σηκωθούν από τη θέση τους και τους μεγάλους να περιμένουν τη συνέχεια.

Μαρίνα Πανηγυράκη-Κωνσταντίνος Δανίκας
Μαρίνα Πανηγυράκη-Κωνσταντίνος Δανίκας

Στον Τρομερό Εχθρό βλέπουμε και προβληματιζόμαστε, με το πως με την συμπεριφορά του κάποιος από εχθρός μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος. Στον «Αλυσοδεμένο Ελέφαντα», οι θεατές προβληματίζονται για τον λόγο που ζούμε όπως ζούμε, και πως μπορούμε να τον αλλάξουμε αν δεν μας αρέσει.

Μαρίνα Πανηγυράκη, Στράτος Σωπίλης
Μαρίνα Πανηγυράκη-Στράτος Σωπίλης

Οι ηθοποιοί είναι έμπειροι κάνοντας τα διαδραστικά σημεία ενδιαφέροντα για τους μικρούς. Ένα ιδιαίτερο γνώρισμα τους είναι η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν ρόλους και συναισθήματα, περνώντας από τον ένα χαρακτήρα στον άλλο με μεγάλη άνεση. Αξίζει να σημειωθεί πως βρίσκονται όλοι συνέχεια πάνω στη σκηνή.

Τα σκηνικά μέσα που χρησιμοποιούν, είναι λιτά αλλά επαρκέστατα. Τίποτε περιττό δεν υπάρχει πάνω στην σκηνή. Κανένα σκηνικό αντικείμενο δεν είναι τυχαία τοποθετημένο στην συγκεκριμένη θέση. Όλα υπηρετούν και εξυπηρετούν τον σκοπό που πρέπει. Να αξιοποιηθούν την στιγμή που ο κάθε πρωταγωνιστής θα τα χρειαστεί.

Δημήτρης Πλειώνης
Δημήτρης Πλειώνης

Η μουσική γραμμένη από τον Νάσο Σωπίλη είναι νοσταλγική, ιδιαίτερη και ενδυναμώνει την όμορφη παράσταση.

Η σκέψη με τα φώτα που ανοίγουν όταν η δράση μεταφέρεται στο κοινό, είναι αρκετά έξυπνο τρικ για να συμμετέχουν όλα τα παιδιά στην διάδραση.

Κωνσταντίνος Δανίκας
Κωνσταντίνος Δανίκας

Επιπλέον στα θετικά συγκαταλέγεται η αποτύπωση του ελέφαντα, που ήταν και εντυπωσιακή, αλλά και δοσμένη έξυπνα ώστε να ικανοποιεί τους μικρούς θεατές.

Στα αρνητικά τοποθετείται η διάρκεια της παράσταση που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.

Η βραβευμένη ομάδα Τόπι, για άλλη μια φορά κινήθηκε στους γνώριμους δρόμους της κάνοντας μια παράσταση, η οποία βασίζεται σε κείμενα διδακτικά, με ιδιαίτερο μεράκι και σεβασμό για τους μικρούς και μεγάλους θεατές.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

Μια σκέψη για το “Είδαμε…τον “Τρομερό εχθρό” στο Studio Μαυρομιχάλη

  • Ειδαμε την παρασταση. Καταπληκτικη!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image