Νέα

Αλκμήνη «Σκρουτζ: Μια χειμωνιάτικη ιστορία στη μέση του καλοκαιριού»

Για 3η χρονιά ο τσιγκούνης Σκρουτζ και οι τέσσερις εποχές του επιστρέφουν στο Θέατρο Αλκμήνη από 26 Δεκεμβρίου και για τέσσερις μόνο παραστάσεις!

Η FKMB productions επανέρχεται  ακόμα μια χρονιά με την επιτυχημένη θεατρική διασκευή της Κλεοπάτρας Εμμανουήλ «Σκρουτζ: Μια χειμωνιάτικη ιστορία στη μέση του καλοκαιριού» η οποία παρουσιάζεται από το 2015  στα σχολεία της Αττικής και στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ. Η συγγραφέας έχει καταφέρει να ”παντρέψει μαγικά” την κλασική ιστορία του τσιγκούνη Σκρουτζ με το πολύ όμορφο παραμύθι «Οι δώδεκα μήνες». Η φρέσκια και σύγχρονη ματιά του σκηνοθέτη Χάρη Γιουλάτου και η υπέροχη μουσική της Νίκης Γρανά συμπληρώνουν το παζλ μιας πολύ αξιόλογης δουλειάς!

Οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές θα ταξιδέψουν σε μια ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση, φαντασία και ανατροπές. Αυτή η παράσταση έρχεται για να ζεστάνει τις καρδιές μας. Μέσω αυτής, θα αντιληφθούμε  την σημαντικότητα κάθε εποχής, και θα κατανοήσουμε ότι οι αληθινές αξίες της ζωής δεν είναι τα υλικά αγαθά, αλλά η αγάπη, η φιλία, η συγχώρεση κ.α. Το ηχηρό μήνυμα και αυτής της παράστασης της FKMB productions είναι ότι κάθε πράξη καλοσύνης ανταμείβεται και το καλό πάντα δικαιώνεται!

Περίληψη της δικής μας ιστορίας του Σκρούτζ:

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, είναι ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που εμπορεύεται ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν. Τα ανθρώπινα όνειρα. Βυθισμένος στην απογοήτευση και την προσωπική του πικρία, παρασύρεται από την φιλαργυρία του και γίνεται η αιτία να πέσει πάνω στο χωριό μια φοβερή κατάρα. Μια ευχή του Σκρουτζ θα απλώσει έναν αιώνιο Χειμώνα χωρίς  γιορτές και τις άλλες τρεις εποχές σε όλη την πόλη, μέχρι να γίνει ένα μικρό θαύμα … Το μεγαλύτερο θύμα της κατάρας είναι η γιορτή της αγάπης και της γενναιοδωρίας, τα Χριστούγεννα! Κυνηγημένος από τους κατοίκους της πόλης καταφεύγει στο δάσος. Εκεί συναντάει ένα περίεργο ζητιάνο. Το πνεύμα του Χειμώνα.. που του ζητάει να επιστρέψει το μαγικό μανδύα που του έκλεψε, «Τα Χριστούγεννα». Το πνεύμα, του αποκαλύπτει πως για να λυθεί η κατάρα που προκάλεσε, θα έρθουν να τον βρουν το ίδιο εκείνο βράδυ τρία ακόμη πνεύματα, τα πνεύματα των υπόλοιπων τριών Εποχών… Ο Σκρουτζ θα κάνει ένα μακρύ ταξίδι μέσα στη ίδια του τη ζωή και θα ξαναθυμηθεί την ουσία των εποχών της ζωής, της «κάθε εποχής» και τα δώρα που φέρνουν στο πέρασμά τους.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία:  Χάρης Γιουλάτος

Κείμενο- Θεατρική Διασκευή: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ

Μουσική: Νίκη Γρανά

Σκηνικά: Μαρία Αναγνωστάκη

Κοστούμια:  F – TEAM

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Παραγωγή: FKMB productions

Παίζουν (αλφαβητικά): Καρύδη Μαρία,  Κοροβίλα Μιράντα, Παναγιωτοπούλου Φιλίνη,  Ρωμανίδης Σωκράτης, Στάβαρη Μαρία και ο Αναστάσιος Φόης στο ρόλο του Σκρούτζ.

              

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης : 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, στις 17:30

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στις 16:00

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου, στις 17:30

Σάββατο 6 Ιανουαρίου, στις 16:00

Μετά από κάθε παράσταση ακολουθεί το φοβερό «ΚΑΡΑΜΕΛΟ – ΠΑΡΤΙ»

Φωτογραφίες με τους ηθοποιούς, παιχνίδια, εκπλήξεις και φυσικά χορός σε ρυθμούς Χριστουγεννιάτικους!

Παραστάσεις σε σχολεία & συλλόγους καθ’όλη την χειμερινή σεζόν

Τιμές εισιτηρίων : 

Γενική είσοδος:  8 ευρώ

Προπώληση : 6  ευρώ  (προσφορά για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων μέσω viva.gr)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210-6393335, 6932941624

Τοποθεσία: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα (Στάση Μετρό Κεραμεικός) – Τηλ. 210 3428650 

Copyrighted Image