ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017-18Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2017-2018

Ριάλτο-Αλέκος Αλεξανδράκης “Το Δέντρο της Γνώσης”

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ μαγεύει μικρούς και μεγάλους θεατές με τη μοναδική του προσέγγιση στον κόσμο των συναισθημάτων μέσα από πέντε διαφορετικές ιστορίες, με ταυτόχρονες εναλλαγές 57 ευφάνταστων κοστουμιών και σκηνικών. 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα παιδί, διαφορετικό από τα υπόλοιπα, προσπαθεί να κατανοήσει τους ανθρώπους γύρω του και να γνωρίσει τα συναισθήματά τους. Τα παιδιά γίνονται ένα με τους ήρωες και συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση… το παιχνίδι ξεκινά, το θέατρο αρχίζει και η αυλαία ανοίγει για να παρουσιασθούν τα συναισθήματα με την ευρηματική σκηνοθεσία του Δημήτρη Πιέτρη! 

Το νησί των Λωτοφάγων, η κουκουβάγια Μελπομένη, ο κεραυνός Λεοντίσιος και ο άνεμος Τσουράνεμος, τα εργατικά μυρμήγκια που φυλάνε τις ευχές όλων των παιδιών, το Γελιοχώρι – το κλαψοχώρι και ένας ημίαιμος κούκος, μαζί με τους υπόλοιπους 53 ήρωες αποτελούν τις ιστορίες που εμφανίζονται γύρω από το Δέντρο της Γνώσης. 

Kάθε “καρπός” του κρύβει κι από ένα συναίσθημα, που μόνο τα παιδιά μπορούν να ζωντανέψουν! 

Οι κατασκευές για το Πτηνοβασίλειο έχουν γίνει στο χέρι καθώς και όλα τα ζωγραφικά σκηνικά από τον εικαστικό Γιάννη Σπανόπουλο. 

Πρωτότυπες κέλτικες μουσικές γράφτηκαν για τις ανάγκες του έργου από το γυναικείο συγκρότημα ΝΟΡΙΑΝΑ, κλασική μελωδία από τον Νίκο Σπηλιώτη και παραδοσιακή από την Ειρήνη Τριανταφυλλίδη.                                                                           

Η παράσταση συνεχίζει την πολύ επιτυχημένη της πορεία για 2η συνεχόμενη χρονιά. Αξιοσημείωτο να τονισθεί ότι κατά την καλοκαιρινή επίσης επιτυχημένη της περιοδεία το έργο παρουσιάστηκε σε μεγάλα φεστιβάλ όπως Φεστιβάλ Τήνου 2018, Ιπποκράτεια 2018 (Κω) Ηραία Πυθαγόρεια 2018, Φεστιβάλ Ρεθύμνου Φορτέτζα, Χανίων, Ηρακλείου , Αρχαίο θέατρο Φιλίππων, Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου Μελίνα Μερκούρη Ρόδο, Θέατρο Απόλλων Σύρου, Σαντορίνη υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου [Γρυπάρειο] στο Φεστιβάλ Μυτιλήνης, Φεστιβάλ Πάρου, Τοφώνεια 2018 Θέατρο Κρύας και πολλά άλλα.

Η πορεία της παράστασης ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017 στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας και συγκαταλέγεται πλέον στις πιο πετυχημένες στα χρονικά της παιδικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ.

Την παράσταση την έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής 42.000 θεατές.   

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Kείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης

Eικαστική επιμέλεια- Σκηνικά : Γιάννης Σπανόπουλος

Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης – Τέτα Βασιλάτου

Χορογραφίες : Ιωάννα Μουλιάκου, Tina Brandon

Μακιγιάζ: Φρέντυ Καλομπράτσος-Χαρά Αλάτζα -Έφη Αργυροπούλου

Πρωτότυπη μουσική : Noriana, Νίκος Σπηλιώτης, Ειρήνη Τριανταφυλλίδη

Video art: James P

Παίζουν οι ηθοποιοί : Ίντρα Κέιν , Tζοάννα Βρακά, Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν, Δημήτρης Πιέτρης

Φιλική συμμετοχή σε video προβολή: Έρρικα Πρεζεράκου – Δημήτρης Παπαδάτος 

Στον ρόλο της αφηγήτριας η Βίκυ Τσιανίκα από το Δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

                

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης : 95′ (με διάλειμμα)

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11.30

Σχολικές παραστάσεις καθημερινά 10.30

Τιμές εισιτηρίων : 12€ – 10€ παιδικό – 8€ ομαδικό -ΑΜΕΑ δωρεάν 

Πληροφορίες-κρατήσεις: Καθημερινά 8.30 με 15.00 

Τοποθεσία: Θέατρο Ριάλτο-Αλέκος Αλεξανδράκης, Κυψέλης 54, Αθήνα – τηλ. 211 4107764

 

Μια σκέψη για το “Ριάλτο-Αλέκος Αλεξανδράκης “Το Δέντρο της Γνώσης”

  • Τον Χειμώνα του 2018, πήγαμε στο θέατρο ριάλτο να δουμε την παράσταση. Παρασυρθήκαμε από τα πολλά 5-άστερα σχόλια για αυτήν, στο Αθηνόραμα. Σας συμβουλεύω, αν ανδιαφέρεστε για το καλό των παιδιών σας, και δεν θέλετε να νοιώσετε ότι πληρώσατε κιόλας για να δείτε μια παράσταση που ανήκει στην κατηγορία trash, μην πάτε να δείτε την παράσταση. Μακάρι να είχε γράψει κάποιος τα όσα σας γράφω, ώστε να μην βρισκόμουν την Κυριακή σε τέτοια θέση. Η παράσταση είναι το απόλυτο κίτς. Εντελώς low budget, με εντελώς κακά γραφικά στα ανούσια animations, με απίστευτα άσχημο ήχο, με ηθοποιούς που δεν παίζουν καθόλου καλά. Αν στο θίασο υπήρχαν 10-χρονα παιδάκια, θα έπαιζαν πολύ καλύτερα. Όλοι οι γονείς κοιταζόμασταν μεταξύ μας κατά την διάρκεια της παράστασης, και συζητούσαμε πώς ξεγελαστήκαμε και φέραμε τα παιδιά μας σε τέτοια απαίσια παράσταση. Το σενάριο δεν έχει κανένα νόημα, καμία ροή, και σίγουρα δεν παιρνάει κανένα θετικό μήνυμα στα μικρά παιδιά. Δεν υπάρχει καν διάλειμμα. Αν υπήρχε, θα είχα την ευκαιρία να πάρω το παιδί μου ήρεμα, με κάποια πρόφαση, και να φύγουμε.Για να μην συνεχίσω να το εκθέτω σε απαράδεκτες ατάκες, και σενάρια που δεν είχαν κάτι να του προσφέρουν. Το απόλυτο χάσιμο χρόνου και χρημάτων. Η παράσταση είναι τοσο κακή, που αν υπήρχε ΕΣΡ για το θέατρο, θα την είχε κόψει αμέσως. Φαίνεται επίσης ότι το θέατρο Ριάλτο συνηθίζει να φέρνει κακές παραστάσεις. Ενίοτε, και οι παραστάσεις των ενηλίκων είναι κακές, και προς αποφυγήν. Το θέατρο για οικονομία δεν ανάβει καν την θέρμανση όλο τον χειμώνα. Όλοι ήμασταν με τα μπουφαν, και τα πόδια μας είχαν παγώσει. Τα πάντα με αυτή την παράσταση ήταν απαράδεκτα. Υ.Γ. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας, και αγνοείστε όσα σχόλια δείτε με 5 αστέρια για αυτή την παράσταση. Τα θετικά σχόλια για την παράσταση στο Αθηνόραμα είναι όλα γραμμένα από τον Παραγωγό της παράστασης. Τα αρνητικά, είναι από τους γονείς, που πραγματικά είδαμε την παρασταση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image