ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2018-19Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2018-2019ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Βαφείο – Λάκης Κάραλης «Τα καινούρια ρούχα του Aυτοκράτορα»

Το διαχρονικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα» επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής από 21 Οκτωβρίου 2018 κάθε Κυριακή στις 12:00 και για καθημερινές ομαδικές παραστάσεις.

Ο αυτοκράτορας είναι ή δεν είναι γυμνός; Η απάντηση δίνεται από τους μικρούς θεατές σε μία διαδραστική παράσταση όπου το ψέμα απογυμνώνεται και η αλήθεια φορά τα πιο ζεστά της ρούχα: αυτά της αυθόρμητης παιδικής ματιάς.

Οι ραφτάδες, οι αυλικοί, ο αυτοκράτορας και οι μεταξύ τους σχέσεις αποτυπώνονται μέσα από διαρκείς εναλλαγές ρόλων και κοστουμιών, συνοδευόμενοι από τις μελωδίες της Μεσογείου. Τα παιδιά συμμετέχουν με τον δικό τους μοναδικό και αυθόρμητο τρόπο παρεμβαίνοντας στην ιστορία, στοιχείο που κάνει την κάθε παράσταση ζωντανή και απρόβλεπτη.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

«Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα», το κλασικό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν είναι ένα από τα πιο διαχρονικά παραμύθια της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το ερώτημα που τέθηκε για το στήσιμο της παράστασης ήταν «Πώς θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε την αλήθεια σε έναν ψεύτικο κόσμο;». Η δική μας απάντηση ως ομάδα είναι ότι το θέατρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να δούμε την αλήθεια μας. Υπό αυτή την έννοια, το στήσιμο της παράστασης είναι η αφήγηση των ρόλων με την εναλλαγή τους μπροστά στα μάτια των θεατών, ώστε τα παιδιά να μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Παράλληλα, τους δίνουμε μουσικά ερεθίσματα με τα παραδοσιακά ακούσματα. Εξίσου σημαντικός είναι και ο διαδραστικός χαρακτήρας που έχουμε προσδώσει στο έργο, καλώντας τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν στην εξέλιξη μιας ζωντανής διαδικασίας και μέσα από μουσικοκινητικά, λεκτικά παιχνίδια και καθοδηγημένους αυτοσχεδιασμούς να καταφέρουν να  διαμορφώσουν μαζί μας τη ροή της παράστασης. Στόχος μας, μικροί και μεγάλοι να διασκεδάσουν με τους σπιρτόζικους διαλόγους του έργου και να γίνουν μέρος της δράσης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Αυτοκράτορας δεν μπορεί να εμφανιστεί στην μεγάλη παρέλαση επειδή δεν έχει καινούργια στολή. Δυο απατεώνες αναλαμβάνουν τον ρόλο των ραφτάδων και κλείνονται στην μεγάλη αίθουσα του παλατιού. Κανείς δεν ξέρει τι κάνουν και όλη η πόλη περιμένει να θαυμάσει τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Βίκυ Θαλασσινού

Σκηνοθεσία: Βίκυ Θαλασσινού – Δώρα Θωμοπούλου

Σκηνικό-Κοστούμια: Ηλίας Γραμματικός

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Κοτσίρη

Επικοινωνία – δημόσιες σχέσεις: Ράνια Παπαδοπούλου

                

Πληροφορίες

για παιδιά 3-12 ετών

Διάρκεια Παράστασης : 70′

Πρεμιέρα: 21 Οκτωβρίου 2018

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:00

Kαθημερινές παραστάσεις για σχολεία με ομαδικό εισιτήριο.

Τιμές εισιτηρίων : 8€ και  5-7 € για οργανωμένες παραστάσεις ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών 

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210-3425637

Τηλέφωνο κρατήσεων για οργανωμένες παραστάσεις: 2102286645, 6949252714 & 6974807158

Τοποθεσία: Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, Αγίου Όρους 16 & Κων/πόλεως 115 (Μετρό Κεραμεικός)

Copyrighted Image