Είσοδος Ελεύθερη

Θέατρο Εμπρός: Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Δράσης κατά του Ρατσισμού

Η Συντεχνία του Γέλιου σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, ανοίγει τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για την Διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού, που είναι παράλληλα ημέρα ποίησης αλλά και μνήμης των ανθρώπων με σύνδρομο Down (21 Μάρτη).  

To Σάββατο 16 Μάρτιου στις 12.00 στο ελεύθερο και αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδου 2), με την θεατρική παράσταση για παιδιά και νέους Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν.

Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν οι μουσικοί Σπύρος Γραμμένος και MC Yinka.  

Σπύρος Γραμμένος

Ως μια παράσταση που κατ’ εξοχήν πρεσβεύει την κοινωνική συμπερίληψη, την  πολιτισμική συμφιλίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την συνυπευθυνότητα, θεωρούμε υποχρέωση μας να συμμετέχουμε σε αυτή τη συλλογική πρωτοβουλία μιας και τα παιδιά συνιστούν την πιο ανθρώπινη και αυθόρμητη μορφή αντίστασης σε κάθε είδους εμπόδια, βίας, αυταρχικότητας και αδικίας αφού τα αντιμετωπίζουν και ξέρουν να τα εξουδετερώνουν με φαντασία, παιχνίδι, κοινό νου και ζεστή καρδιά. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε παιδιά από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, από κάθε συλλογικότητα και κοινότητα να έρθουνε στη γιορτή μας το Σάββατο 16.3. 2019 στις 12.00 μμ. σε μια καθολικά προσβάσιμη εκδήλωση και να γιορτάσουνε μαζί μας αυτή τη μέρα χαράς, ελπίδας και φιλίας με το αίτημα να αρθούν οι ορατοί και αόρατοι φράχτες.

 

Ποιος λέει ότι δεν γίνεται;

“Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν”

Ξέφρενη κωμωδία του Άγγλου συγγραφέα Roy Kift.

Ο Άρης είναι ένας πιτσιρικάς που κινείται με αμαξίδιο. Έχει μόλις μετακομίσει με την μητέρα του και την αδελφή του Ζήλη σε μια νέα περιοχή. Η εξερεύνησή της φέρνει τα δυο αδέλφια αντιμέτωπα με προβλήματα που έχει κάθε ανάπηρο άτομο στην καθημερινότητα. Σύμμαχός τους, ο συνομήλικος Φάνης, με τον οποίο γνωρίζονται μέσα από μια παρεξήγηση άκρως ρεαλιστική και κωμική. Πώς όμως αντιμετωπίζεις τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις;

Αφού οι άνθρωποι έχουν τόση ποικιλία γιατί ο κόσμος φτιάχνεται για μια κατηγορία;

Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί και από τον Σούπερμαν ή υπάρχει και άλλος τρόπος;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν: Γιώργος Κατσής, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης

Σκηνοθεσία/ Μεταφορά/διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι και Αντώνης Ρέλλας.

Μετάφραση: Φωτεινή Πίπη

Μουσική/Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς, Χατζηφραγκέτα

και Γιώργος (Τζούλιο) Κατσής στο τραγούδι: «Σούπερμαν»

Σκηνικά/κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου

Επιμέλεια Κίνησης: Εριφύλη Στεφανίδου

Φωτισμός: Γιώργος Αγιανίτης

 

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικοί Υπέρτιτλοι στα Ελληνικά για Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες καθώς και Ακουστική Περιγραφή στα Ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Το πρόγραμμα θα διατεθεί σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ φυσικά, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τους χειριστές/τριές τους.

Μια σκέψη για το “Θέατρο Εμπρός: Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Δράσης κατά του Ρατσισμού

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image