ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2019-20Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2019-2020

Θέατρο Ημέρας “Η καρέκλα που φανταζόταν”

Η παιδική διαδραστική παράσταση “Η καρέκλα που φανταζόταν” το νέο έργο της Στέφης Θεοδότου, ανεβαίνει στη σκηνή του “Θεάτρου της Ημέρας”  από την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019! Ελάτε να παίξουμε, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε και να βρούμε νέους δημιουργικούς τρόπους που συνδυάζουν τη γνώση με τη φαντασία!

Με πλήθος επιτυχημένων παραστάσεων στις αποσκευές της και  φυσικά την sold out επιτυχία με την παιδική θεατρική παράσταση “Της Φύσης το Μυστικό” που αγκάλιασαν μικροί και μεγάλοι πέρσι στο Θέατρο της Ημέρας, η σκηνοθέτης και εμψυχώτρια παιδαγωγικής θεάτρου Στέφη Θεοδότου, γνωρίζει καλά πώς να ξεσηκώνει τα παιδιά μέσα από  μια διαδραστική παράσταση. Με εφαλτήριο την πρόταση του Αϊνστάιν «Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση», πυροδοτεί τη σκέψη των παιδιών να βρουν τρόπους να εισάγουν τη γνώση στο κεφαλάκι τους, έχοντας συνοδοιπόρο την αστείρευτη φαντασία τους. Η μετάβαση από τη νηπιακή ηλικία στην παιδική, από τον φανταστικό κόσμο στον πραγματικό, από το ατέλειωτο παιχνίδι στην εκπαίδευση, μπορεί να αποβεί μοιραία για τη φαντασία; Και αν ναι, πώς μπορεί αυτό να ανατραπεί; Όπως μας τραγουδούν και οι ήρωες του παραμυθιού «κάθε παιδί έχει στα πόδια του όλον τον κόσμο όταν κλείνει τα μάτια και ονειρεύεται».

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Ονειρένια είναι ένα παιδί που με τη φαντασία της βουτάει στην Ιστορία, εξερευνά παραδεισένια μέρη στον χάρτη και ταξιδεύει στους πλανήτες. Τι θα συμβεί όταν ανακαλύψει ότι η καρέκλα της … μιλάει; Και όχι μόνο μιλάει… παραμιλάει! Την λένε Κική (από Ακακία) και την ψάχνει με αγωνία η παλιά της φίλη, η σχολική καρέκλα η Κρίστη (από Κυπαρίσσι) που γνωρίζονταν από όταν ήταν ακόμη δέντρα. Μια παλιά φιλία ανανεώνει την εσωτερική της δύναμη με νέα μορφή σε νέο σπίτι, το σχολικό περιβάλλον. Παρέα με την παιχνιδιάρα κυρία Γνώση και την πολύτιμη κυρία Φαντασία, ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται σε έναν μαγικό τόπο δημιουργικότητας. Τα παιδιά γίνονται ενεργό μέρος της παράστασης και μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και τη θεατρική διάδραση ψυχαγωγούνται, εκπαιδεύονται και μαθαίνουν πώς να ταιριάζουν τη Φαντασία με τη Γνώση!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη – Κείμενα -Σκηνοθεσία-Βασική εμψύχωση: Στέφη Θεοδότου 

Διανομή (σε αλφαβητική σειρά): Μαντώ Βέργου, Μάριαν Κυπριανού, Ολίνα Μανωλοπούλου 

Μουσική εκτέλεση επί σκηνής: Λουκάς Μποράκης 

Μουσική: Στέφη Θεοδότου, Λουκάς Μποράκης

Στίχοι τραγουδιών: Στέφη Θεοδότου 

«Φωνή Φαντασίας» (Ερμηνεία): Μαριάννα Παπαθανασίου 

Ενορχήστρωση-Πλήκτρα-Ηχογράφηση: Βαγγέλης Σπανακάκης Home Studio Music Productions
*Oι φωνές ηχογραφήθηκαν στο Sonic Studio 

Κατασκευή σκηνικών: Τάσος Αμπατζής 

Κοστούμια: Ομάδα ΔΡώΜΕΝΑ 

Φωτογράφος: Δημήτρης Μαρίνης-www.dm-photo.gr 

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελευθερία Καμπούρογλου

Από την Παιδική Σκηνή των ΔρώΜΕΝΑ Θέατρο-Τέχνη-Αυτοεξέλιξη (www.dromena.edu.gr)

                

Πληροφορίες

Για παιδιά 3-10 ετών

Διάρκεια Παράστασης : 70′

Πρεμιέρα: 10 Νοεμβρίου 2019 έως 5 Απριλίου 2020

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11:30

* Η παράσταση παίζεται και καθημερινές πρωινά για νηπιαγωγεία, δημοτικά και συλλόγους, κατόπιν ραντεβού. (ειδική διασκευή μόνο για σχολεία για παιδιά 6-12 ετών)

Τιμές εισιτηρίων : 7€ – Ομαδικά (άνω των 10 ατόμων) και ανέργων: 5 €

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 6897785-6941407372, 210 6929090

Τοποθεσία: Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)

Copyrighted Image