ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2019-20Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2019-2020

Θυμέλη “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα”

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι με χαρούμενο, εορταστικό φινάλε,  το οποίο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης – 33η απονομή κορφιάτικων βραβείων – ως η καλύτερη παιδική παράσταση της χρονιάς 2013-14.

Μουσική – τραγούδια – χοροί εποχής, στολίζουν το έργο μαζί με τα θαυμάσια σκηνικά και κοστούμια, δίνοντας ένα μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς, που ανταποκρίνεται πλήρως στις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

Λίγα λόγια για το έργο:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κόσμος χαρούμενος στους δρόμους. Ένα κοριτσάκι πουλά σπίρτα. Δύο «κοσμικές» κυρίες που το συναντούν, του φέρονται περιφρονητικά και το προτρέπουν να γυρίσει σπίτι. Δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή του: είναι ορφανό κι ο μέθυσος πατριός του το στέλνει να πουλά σπίρτα. Μόνος φίλος του είναι ο Γιόχαν, ο κουλουράς, που προσπαθεί να το διασκεδάσει με τ’  αστεία του. Όταν ο Γιόχαν φεύγει, έρχεται μια ζητιάνα. Το κοριτσάκι την κοιτά επίμονα γιατί μοιάζει με τη γιαγιά του. Η γριά ζητιάνα το συμπαθεί και του διηγείται μια ιστορία. Μόλις η μικρούλα μείνει και πάλι μόνη, εμφανίζονται δύο πλουσιοκόριτσα και γελούν μαζί της, έτσι κακοντυμένη και ξυπόλητη που είναι. Το κοριτσάκι φεύγει όλο ντροπή. Τότε τα πλουσιοκόριτσα καταλαβαίνουν ότι φέρθηκαν σκληρά και θέλουν να επανορθώσουν, γι’  αυτό ρωτούν τον κουλουρά για το κοριτσάκι και τρέχουν να το βρουν. Ένα καλικαντζαράκι μας λέει με χαριτωμένο τρόπο τα δικά του. Πέφτει η νύχτα. Το κοριτσάκι δεν έχει πουλήσει τίποτα. Παγωνιά. Ο κουλουράς φέρνει στο κοριτσάκι την παντόφλα που είχε χάσει το πρωί. Εκείνο, για να μην παγώσει, τη φοράει στο ένα πόδι κι ανάβει ένα σπίρτο για να ζεσταθεί. Τότε αντικρίζει ένα όραμα: ένα πλούσιο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Μόλις σβήνει το σπίρτο το όραμα χάνεται. Το κοριτσάκι ανάβει και δεύτερο σπίρτο. Στη φλόγα του ζωντανεύει ένα στολισμένο έλατο και πιάνει κουβέντα μαζί του. Όταν το σπίρτο σβήσει και το έλατο χαθεί, το κοριτσάκι ανάβει κι άλλο σπίρτο. Τώρα ζωντανεύει η κούκλα της βιτρίνας. Κι αυτό όμως το όραμα δεν κρατά περισσότερο από το σπίρτο. Τώρα το κοριτσάκι ανάβει πολλά σπίρτα μαζί. Στο άναμμά τους εμφανίζεται η μορφή της γιαγιάς του. Μιλώντας της τρυφερά, το κοριτσάκι αποκοιμιέται στον πάγκο. Παρουσιάζονται όλα τα πρόσωπα του έργου και την ξυπνούν με γλυκά λόγια και δώρα. Μήπως όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακό όνειρο…

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ : ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΤΣΗΣ 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ : ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΤΣΗΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ

KΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΛΣΑ ΒΩΚΟΥ 

ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΝΕ 

Ηθοποιοί: Ίρις Ανδριοπούλου, Ανδρέας Αποστόλου, Μαρία Συμεών, Δέσποινα Παντελίδου, Έλλη Λορέντη, Αμαλία Κλημοπούλου 

                

Πληροφορίες

Κατάλληλο για παιδιά από 2,5 έως 12 χρονών.

Διάρκεια Παράστασης : 90′

Πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου 2019 έως 4 Ιανουαρίου 2020

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 18:00

Τιμές εισιτηρίων : 10 ευρώ γενική είσοδος. Έκπτωση 50% για ανέργους και πολυτέκνους

Πάρκινγκ πλησίον θεάτρου με ειδική τιμή 5 ευρώ για τους θεατές της παράστασης.

Παιδικά πάρτυ: Με 20 εισιτήρια και άνω, προσφέρεται το φουαγιέ για πριβέ πάρτυ με χρέωση 6€/άτομο (παράσταση και πάρτυ). 

Στο άνετο και κομψό φουαγιέ του θεάτρου μας – ειδικά διαμορφωμένο – μπορείτε να διοργανώσετε πριν ή μετά την παράσταση εντελώς δωρεάν το πάρτυ γενεθλίων ή τη γιορτή του παιδιού σας ή οποιαδήποτε άλλη εορταστική εκδήλωση. Η προσφορά ισχύει και για γκρουπ σχολείων ή συλλόγων που επιθυμούν να διοργανώσουν μια πρωτότυπη γιορτή. Με την αγορά 20 εισιτηρίων και άνω, πληρώνοντας 1 ευρώ επιπλέον το άτομο στο ταμείο του θεάτρου σας παρέχεται ο χώρος του φουαγιέ για το πάρτυ σας, μαζί με μουσική, dj, χορό, θεατρικό παιχνίδι και πολλές εκπλήξεις (για την τούρτα και το μπουφέ θα πρέπει να προνοήσετε εσείς, με φαγητό ή σνακς που θα φέρετε από το σπίτι ή με catering της επιλογής σας. Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να σας προτείνουμε συνεργαζόμενα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής ή catering με ειδικές εκπτώσεις για τους πελάτες μας.) Μια μοναδική και πρωτότυπη πρόταση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!!!

Τοποθεσία: «ΘΥΜΕΛΗ» ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ, Μοσχονησίων 32, Πλ. Αμερικής, τηλ.: 210-8657677  

Copyrighted Image