ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2019-20Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2019-2020

Olvio “Ένα ξωτικό στην πόρτα μου!”

Πλησιάζουν οι γιορτές και η αγαπημένη ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ παρουσιάζει φέτος για 3η χρονιά, μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση! Μια περιπέτεια γεμάτη δράση, μουσική και τραγούδι, αλλά και όμορφες συγκινητικές στιγμές, που αποδίδει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών, ο πλούσιος ιδιοκτήτης του, που δεν έχει μάθει ποτέ να δίνει τίποτα και σε κανέναν, ενθουσιάζεται όταν ξαφνικά στη πόρτα του εμφανίζεται ένα ξωτικό των Χριστουγέννων που γνωρίζει να φτιάχνει υπέροχα παιχνίδια. Κι ενώ εκείνος του προσφέρει αμέσως δουλειά, σχεδιάζοντας να τον χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τα πονηρά του σχέδια, το ξωτικό έχει μια σημαντική αποστολή: Να επιστρέψει ένα δώρο σε κάποιον που το έχασε. Τα πράγματα θα φτάσουν στο απροχώρητο, όταν το ξωτικό αποφασίσει να αφήσει το εργοστάσιο και να φύγει μακριά, ενώ ο ιδιοκτήτης του το καταδιώκει προσπαθώντας να το πείσει να επιστρέψει. Οι δυο τους εγκλωβίζονται σε μια χιονοθύελλα και εκεί, όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί, μια σειρά από γεγονότα  θα φέρουν τους δυο πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με τον ίδιο τους τον εαυτό. Και τότε ο ιδιοκτήτης θα μάθει επιτέλους να σέβεται, να εκτιμάει και να μοιράζεται, και το ξωτικό, που δίνει πάντα χωρίς να περιμένει τίποτα για αντάλλαγμα, θα πάρει περισσότερα από όσα μπορεί ποτέ να φανταστεί! 

Μία παράσταση άκρως χιουμοριστική, αλλά και περιπετειώδης, με όμορφα πρωτότυπα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής από τέσσερις υπέροχους ηθοποιούς και μια πρωτότυπη πολυμορφική κούκλα. Μια ιστορία που μιλάει για την προσφορά, τη γενναιοδωρία αλλά και τα λάθη μας, που, όταν τα αναγνωρίσουμε υπάρχει πάντα τρόπος να τα διορθώσουμε. Μιλάει επίσης και για την αξία της φιλίας και την αφοσίωση, την ικανοποίηση του να μοιράζεσαι με εκείνους που αγαπάς και να δίνεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα. Και τότε, με έναν τρόπο μαγικό, όλα τα όμορφα επιστρέφονται!

Το πρωτότυπο κείμενο υπογράφουν οι, αναγνωρισμένοι στο χώρο του θεάτρου για παιδιά, πολυβραβευμένοι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Ιδρυτικά μέλη της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, βραβευμένοι το 2007 και το 2015 με Κρατικό βραβείο και το 2017 με τη διεθνή διάκριση White Raven, συγγραφείς των μεγάλων επιτυχίων: «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες», «Απαγορεύεται η Μουσική», «Σβήσε το φως» κ.α.) ενώ την σκηνοθεσία επιμελείται ο πολυμήχανος Γκάυ Στεφάνου και τις γοητευτικές χορογραφίες, ο χορογράφος body percussion Θάνος Δασκαλόπουλος

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνεύουν: Γιάννης Δρακόπουλος, Γιώργος Κισσανδράκης, Μχάλης Πανάδης, Σωσώ Χατζημανώλη

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου

ΜουσικήΕνορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου

Στίχοι: Έμη Σίνη 

Κοστούμια: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Κούκλες: Δήμητρα Κωνσταντινίδου

Κίνηση – Χορευτικά: Θάνος Δασκαλόπουλος

Φωτισμοί: Μιχάλης Κλουκίνας

ΗχογράφησηEditingΜίξηMastering: Γιώργος Ζιώτας

Βοηθ. Σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Κομνηνίδου

Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη

Αφίσα: Polkadot Design studio

                

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης :

Πρεμιέρα: 24 Νοεμβρίου 2019

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:00

Έξτρα εορταστικές παραστάσεις:  22, 26, 28, 29/12 (ώρα: 12:00 & 15:00), 23, 27, 30/12 (ώρα: 15:00), 2, 4, 5, 6/1 (ώρα: 12:00 & 15:00), 3/1 (ώρα: 15:00)

  • Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία, με μειωμένο εισιτήριο των 6 €, κατόπιν συνεννόησης. (Πληροφορίες – Κρατήσεις για σχολεία- ομάδες στο θέατρο: Εύα Στυλάντερ τηλ: 210-8674657, 210-8665144, Δευτ-Παρ. 9.30-14.30, [email protected])

Τιμές εισιτηρίων : 10€, ομαδικό 8€ 

Κρατήσεις θέσεων: : (+30) 210 3414118

Προπώληση εισιτηρίων  στο www.viva.gr | Είσοδος Θεάτρου

Τοποθεσία: Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίου 7, Βοτανικός, τηλ. 210 3414118

Copyrighted Image