ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2020-21Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2020-21

Φούρνος “Μήλα Ζάχαρη Κανέλα” & “Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά”

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Φούρνος ξεκινά και πάλι και περιμένει τους μικρούς της φίλους με ασφάλεια, με τις τηρούμενες αποστάσεις και όλες τις προβλεπόμενες υποδείξεις.

Οι παραστάσεις μας προσαρμόστηκαν και αυτές στα νέα δεδομένα χωρίς να χάσουν όμως την μαγεία τους, τον ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα.

Έτσι λοιπόν τα έργα μας παραμένουν διαδραστικά με ένα διαφορετικό τρόπο, που επιτρέπει στα παιδιά να συμμετέχουν αυτή τη φορά από την θέση τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους ηθοποιούς και τα αντικείμενα της παράστασης.                                                            

Από 31 Οκτωβρίου έως 25 Απριλίου

 

Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά

Κάθε Κυριακή στις 11:30

Για παιδιά από 3 έως 6,5 ετών

Η παράσταση που ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο με δύο sold out παραστάσεις και δέχτηκε δωρεά από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται στο θέατρο Φούρνος για 6η χρονιά.

Ο Άτρο, από το Ατρόμητος,είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι. Είναι πολύ γλυκός και

έξυπνος αλλά είναι λίγο δειλός και ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα μαλλιά τον κάνει διαφορετικό. Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Μέρμπερ, που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων, αναγκάζεται για να τον βρει  να ξεπεράσει τους φόβους του. Μέσα στο δάσος θα περάσει πολλές περιπέτειες αλλά θα γνωρίσει και πολλούς νέους φίλους που θα τον βοηθήσουν να βρει τον Μέρμπερ. Μία παράσταση με πολύ τραγούδι για την αντιμετώπιση των φόβων μας, της διαφορετικότητας και τη δύναμης της φιλίας.

 

Κείμενο-σκηνοθεσία Ελεάννα Σαντοριναίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίκα Τσουδερού

Σκηνικά: Ευγένιος Αρβανιτάκης

Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Χατζηγιάννης, Δημήτρης Σιφάκης

Βοηθός σκηνικών: Αλέξης Χατζηγιάννης

Κούκλες-Επιμέλεια Κοστουμιών Άννα Σαντοριναίου

Φωτογραφίες – poster: Χρήστος Συμεωνίδης

Τεχνικός υπεύθυνος –φώτα: Αποστόλης Τσατσάκος

Ταμείο- επικοινωνία: Αριάδνη Φυτοπούλου

Παίζουν: Μιχάλης Ψαλίδας, Ευγενία Μαραγκού,  Ματίνα Δημητροπούλου

 

Διάρκεια παράστασης: 55’

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Εκπαιδευτικά οφέλη της παράστασης

«Το Αγόρι Με τα Μπλέ Μαλλιά», είναι μία παράσταση για παιδιά 3-6,5 ετών. Μιλά για τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού το οποίο είναι διαφορετικό από όλους του υπόλοιπους κατοίκους της μικρής του πόλης.   Εάν και η διαφορετικότητά του εντοπίζεται μόνο στο γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα, αυτό είναι ικανό ώστε να αποκλείεται από τις παρέες στο σχολείο και να νιώθει μόνος του. Ο Άτρο, το αγόρι, ντρέπεται για τα μαλλιά του, και η μόνη συντροφιά που έχει είναι ένα μικρό κουκλάκι που με την φαντασία του ζωντανεύει. Όταν αυτό χαθεί, ο φοβιτσιάρης και ντροπαλός Άτρο πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να τον (ψάξει) αναζητήσει. Σε ένα δάσος που κάθε πλάσμα είναι διαφορετικό τα μπλε μαλλιά του δεν φαντάζουν πρόβλημα, και καθώς ο Άτρο μπαίνει πιο βαθιά μέσα στο δάσος αναζητώντας τον φίλο του, δημιουργεί καινούριες αναπάντεχες φιλίες που δεν βασίζονται στην εξωτερική εμφάνιση αλλά στην αλληλεγγύη και αλληλο υποστήριξη σε έναν κοινό σκοπό.

Η ιστορία εάν και απλή στην δομή της για να είναι κατανοητή σε παιδιά μικρής ηλικίας, θέτει ζητήματα που απασχολούν την κοινωνική (σχολική) ζωή των παιδιών.

– Bullying

– Ξεπερνάω τους Φόβους μου

  • Μαθαίνω να κάνω φίλους που είναι διαφορετικοί από εμένα

 

Συνεχίζεται  για 13η χρονιά η παράσταση:

Μήλα Ζάχαρη Κανέλα 

Κάθε Σάββατο στις 17:30 

Για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών

Η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες  θεατές συνεχίζει να προσφέρει τα μηνύματα και τις «γεύσεις της», ανανεωμένη για 13η χρονιά.

Το έργο μας Μήλα Ζάχαρη Κανέλλα απευθύνεται σε μικρά παιδιά είναι διαδραστικό και μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της  ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη και τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Παράσταση με δύο ηθοποιούς κούκλες και ενεργό συμμετοχή των παιδιών.

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια ! Τι να κάνει; Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή όπου έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ένα διαδραστικό παραμύθι για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο.

 

Επιμέλεια-Διασκευή  : Ελεάννα Σαντοριναίου

Προσαρμογή διαλόγων : Ευγενία Μαραγκού

Σκηνογραφία – Κούκλες : Άννα Σαντοριναίου

Σκηνικά : Ευγένιος Αρβανιτάκης

Μουσική πρωτότυπη  : ABC (Alternative Blues Company)

Φωτογραφίες – poster: Χρήστος Συμεωνίδης

Τεχνικός υπεύθυνος –φώτα: Αποστόλης Τσατσάκος

Ταμείο- επικοινωνία: Αριάδνη Φυτοπούλου

Παίζουν : Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

 

Διάρκεια της παράστασης: 50’

Τιμή εισιτηρίου : 9€

 

Εκπαιδευτικά οφέλη της παράστασης

Η παράσταση «Μήλα Ζάχαρη Κανέλα» δείχνει με απλό τρόπο στο παιδί την έννοια της ανταλλαγής, της αλληλεγγύης και προσφοράς. Έννοιες που το βοηθάνε να αποκτήσει συναίσθηση και κατανόηση.

Η θέληση της Γιαγιάς να βοηθήσει ξεπερνάει την δικιά της ανάγκη να φτιάξει μηλόπιτα. Το γεγονός ότι τελικά βρίσκει μήλα και κάνει την μηλόπιτα, δείχνει στα παιδιά ότι οι καλές πράξεις ανταμείβονται και με το παραπάνω. Επιπρόσθετα η παράσταση προσφέρει μία καλή αφορμή για αριθμητικά παιχνίδια όπου τα παιδιά μπορούν να μετράνε μήλα και κεράσια.

Τοποθεσία: Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168  Αθήνα – τηλ. 210.6460748 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image