ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θέατρο Αερόπλοιο: Online streaming η παράσταση “Της φωτιάς και του αέρα”

Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ πιστό στις αξίες για ένα ψυχαγωγικό (και όχι απλά διασκεδαστικό) θέατρο για παιδιά, αφού μετρά πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στο θέατρο για παιδιά και την έρευνα πάνω στον τρόπο με τον οποίο η θεατρική πράξη μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιδιού, παρουσιάζει με μορφή online streaming την παράσταση με τίτλο «Της φωτιάς και του αέρα».

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τρία βασιλόπουλα ξεκινούν ένα ταξίδι μακρινό! Ποιος από τους τρεις θα καταφέρει να φέρει το γιατρικό για να γιατρέψει τον γέρο βασιλιά πατέρα τους; 

Αν πάει το μυαλό σας στον μικρότερο όπως γίνεται στα παραμύθια… πέσατε μέσα. 

Οι δύο, οι μεγάλοι, όλο στα όπλα έχουν το νου τους, στην πάλη και στον πόλεμο. Ο μικρότερος αγαπάει τα βιβλία, τη γραφή, λαχταρά να μάθει όλα τα μυστικά και όλα όσα δεν ξέρει. Οι άλλοι στο παλάτι θεωρούν ότι τα βιβλία είναι άχρηστα και τα γράμματα για πέταμα. Οι ηθοποιοί μας θα σας δείξουν με τραγούδια, χορό, καταιγιστική δράση και κωμικές περιπέτειες ποιος έχει δίκιο.

 

Ποιός θα νικήσει τη φωτιά και τον αέρα;

Ποιός θα τα βάλει με δράκους (και τι δράκους τέτοιους που δεν το περιμένετε) και δρακόπουλα;

Μέσα από δρόμους δύσβατους και μέσα από περιπέτειες ηρωικές και πολύ αστείες τα καταφέρνει με το θάρρος και την εξυπνάδα του αλλά και με την γνώση του. Γιατί η ζωή έχει εμπόδια που η δύναμη δεν φτάνει για να τα ξεπεράσεις. Πρέπει να ξέρεις μυστικά, πρέπει να είσαι σοφός και ξύπνιος. Να έχεις διαβάσει βιβλία και να ξέρεις όλα τα γράμματα του κόσμου. Γιατί η χαρά και η ευτυχία, όπως όλοι ξέρουμε, κερδίζεται στο τέλος με κόπο και αγώνα. 

 

Κούκλες, μάσκες, μαριονέτες, επιστρατεύονται. Δράκοι κωμικοί και γκαφατζήδες κάνουν τα παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια Κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά με ήρωες γενναίους και παραμυθένιους. Ένα    βασίλειο κοιμισμένο… και τρεις βασιλοπούλες με αντικείμενα μαγικά!

Το κεντρικό μήνυμα της παράστασης είναι η αξία της φιλαναγνωσίας, η δύναμη της γνώσης, η χαρά της μάθησης. Η παράσταση εμπεριέχει πρωτότυπη χρήση θεατρικής κούκλας και άλλων θεατρικών τεχνικών, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι παραμυθένιες εικόνες … της μάχης με τη φωτιά και τον αέρα!

 

Συντελεστές

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής

Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου

Ειδικές κατασκευές : Στέλλα Μακρίδου

Πρωτότυπη Μουσική: Χρήστος Ξενάκης

Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Αθηνά Χατζηαθανασίου

 

Πληροφορίες Παράστασης online-streaming

ΚΥΡΙΑΚΕΣ  20.12 & 27.12 στις 5.30 μμ & ΤΕΤΑΡΤΗ 30.12 στις 7.30 μμ &

Κυρ 3/1/21, 17:30
Τετ 6/1/21, 19:30
Κυρ 10/1/21, 17:30

Κράτηση εισιτηρίων μέσω viva.gr

__________________________

*H παράσταση παρουσιάζεται μέσα σε οργανωμένο θεατρικό σκηνικό στη μεγάλη σκηνή του Θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, με κοστούμια, ήχο, μονταρισμένα πλάνα, από γύρισμα που έχει πραγματοποιηθεί με επαγγελματικό προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό (κάμερες 4K, επαγγελματικά μικρόφωνα και κάρτες ήχου) που εγγυάται εξαιρετική ποιότητα στο θέαμα (εικόνα και ήχο).

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση έως και τρεις ώρες μετά την προγραμματισμένη προβολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image