ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» έρχεται ξανά στο σπίτι σας

Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ που αγαπήθηκε τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους  επιστρέφει μέσα από τις οθόνες σας σε μία ειδικά σχεδιασμένη μαγνητοσκοπημένη παράσταση.

 

Ένα μοναδικό δώρο για το Πάσχα, για τα παιδιά μας, τα βαπτιστήρια μας, τα ανίψια μας και όλα τα παιδιά του κόσμου!

 

Από τις 22/04/2021 έως και τις 9/5/2021 μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη διαδραστική παράσταση «Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ» μέσα από την πλατφόρμα της ticketservices. Με νέες ιδέες κι ένα ενεργό πλαίσιο επικοινωνίας τύπου chat, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί ένα πρωτότυπο πλαίσιο διαλόγου για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, διατηρώντας ενεργό έναν δίαυλο επικοινωνίας και διαδραστικότητας.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ανακαλύπτει νέους διαδραστικούς, ευφάνταστους, πρωτότυπους και διασκεδαστικούς τρόπους να παρουσιάσει μέσα από την οθόνη, μία ειδικά μαγνητοσκοπημένη παράσταση, εμπνευσμένη από το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στη θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, θεατρική σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου, διαδραστικό σχεδιασμό της Φλώρας Σπύρου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου. 

«Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. 

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος με αγνά υλικά – ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου|Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου|ΘεατρικήΣκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας |Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου|Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Πλατύραχος |Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα|Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη|Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, AγγελικήΠαναγιωτοπούλου|Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος|Σχεδιασμός-διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας|Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος Πλατύραχος|Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρουςκαι προσαρμογής για video: Φλώρα Σπύρου|Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design|Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα|Τηλεσκηνοθεσία:Κωνσταντίνος Γρηγορακάκης|Eκτέλεση παραγωγής μαγνητοσκόπησης: CGCFilms|Οργάνωση-Διεύθυνση Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου|Παραγωγή: ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΜΚΕ

To βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις METAIXMIO.

 

Πληροφορίες

Διάρκεια: 60 λεπτά

H παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών. 

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/o-raftakos-ton-lekseon-video-on-demand/?fbclid=IwAR0xrCadXSpBQ8cktjMBRnUnxiqYRDzaqkiv-0CsNyETGWxBVIjRYzXcEQY

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

  • RAFTAKOS Video on demand διάρκειας 3 ημερών: 11 ευρώ*.   
  • RAFTAKOS FULL PACK (ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)*Video on demand διάρκειας 6 ημερών.

Περιλαμβάνει το RAFTAKOS+το βιβλίο με το ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα,από τις εκδόσεις Μεταίχμιο:20 ευρώ*. 

  • RAFTAKOS FULL PACK (ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ): *Video on demand διάρκειας 6 ημερών.

Περιλαμβάνει το RAFTAKOS

 + το βιβλίο με το ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο:24 ευρώ*

* Μέσα στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά και ΦΠΑ 24%.

 

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:

–  www.ticketservices.gr (και αντιστοιχα το site του Public) : https://bit.ly/3x6SmIZ

– 2107234567 (Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-17:00, Σάββατο: 10:00-14:00)

—————————————————————————————————-

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος συνεχίζει τη δράση της «Ρούχα με καρδιά»,

μία κοινωνική δράση για τη δημιουργία της πρώτης δεξαμενής βρεφικών, παιδικών και νεανικών ρούχων*με σκοπό την κατηγοριοποίηση,φύλαξη και διανομή τους σε όσους τα έχουν ανάγκη. 

Εμείς κι εσείς ΜΑΖΙ δημιουργούμε μία αλυσίδα βοήθειας προσφέροντας ρούχα* σε όσους το έχουν ανάγκη. Εσείς μας στέλνετε ρούχα* (καθαρά, σε καλή κατάσταση) που δεν χρειάζεστε, εμείς τα ταξινομούμε, τα αποθηκεύουμε και τα προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. 

Εμείς κι εσείς ΜΑΖΙ

Η αποστολή των ρούχων* θα γίνεται στον Πολυχώρο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια, τκ 15235. Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από τη σελίδα μας στο FB www.facebook.com/MikrosNotos

*(ΜΟΝΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ μπουφάν, φόρμες, φούτερ και πουλόβερ για παιδιά από 0 έως και 10 ετών)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image