Παραστάσεις 2023-2024Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2023-24

Εξ Αρχής “Παίζοντας με τον Παππού Αριστοφάνη”

Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία, συνεχίζετε και το 2023-24 η διαδραστική παράσταση για παιδιά «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ» του Ντίνου Σπυρόπουλου σε σκηνοθεσία Ελένης Τσακάλου. Στο ρόλο του Αριστοφάνη ο Ντίνος Σπυρόπουλος.

Ο αρχαίος σατιρικός ποιητής Αριστοφάνης διασχίζει τους αιώνες με τη βοήθεια της φαντασίας και παρουσιάζεται στα παιδιά στον χώρο του σχολείου τους. Αφού γνωριστούν ο ποιητής μαζί με τα παιδιά κάνουν ένα ταξίδι φαντασίας για να βρεθούν στην αρχαία Αθήνα. Ταξιδεύοντας στο παρελθόν σταματούν σε σημαντικές χρονιές για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα και φτάνουν στην αρχαία Αθήνα. Με ξεναγό τον Αριστοφάνη τα παιδιά μαθαίνουν για την εποχή που έζησε ο ποιητής.

Ο Αριστοφάνης προτείνει στα παιδιά κάτι εντελώς διαφορετικό. Να μην  παρακολουθήσουν  μια παράσταση  σαν απλοί θεατές αλλά να γίνουν μέρος της και να παίξουν με την καθοδήγησή του, κάποια από τα έργα του στη σκηνή. Έτσι, τα παιδιά γίνονται οι ήρωες των έργων του ποιητή και ζουν μια διαφορετική θεατρική εμπειρία.

Τα παιδιά μπαίνουν στους ρόλους και παρουσιάζουν μαζί με τον Αριστοφάνη τη Λυσιστράτη, τον Πλούτο και την Ειρήνη.

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Σκοπός της παράστασης είναι να εισάγει τα παιδιά στην θεατρική διαδικασία με τρόπο ευχάριστο και κατανοητό και να γνωρίσουν  τα έργα του Αριστοφάνη και την εποχή του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο- ερμηνεία: ΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σκηνοθεσία: ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

 

Πληροφορίες

Διάρκεια: 75 λεπτά

Πρεμιέρα: 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή 11:15

Τιμή εισιτηρίου: 10€

 Στο ταμείο του θεάτρου και στο More.com

ΤΗΛ. 6977023168- 2103822661

Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ, ΣΠ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 44, ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image