ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Το Καρναβάλι των Ζώων»: Επίσημη Πρεμιέρα στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» του Camille Saint-Saëns, σε σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια Χρήστου Τριπόδη. Παρευρέθηκαν οι: Μυρτώ Αλικάκη, Ιωάννης Απέργης, Χάρης Χιώτης, Παναγιώτα Βιτετζάκη και ο Σταύρος Νικολαΐδης.

Χρήστος Τριπόδης- Ιωάννης Απέργης με τη σύντροφό του, Κατερίνα Νικοδήμα & το γιό τους, Οδυσσέα
Χρήστος Τριπόδης-Μυρτώ Αλικάκη
Σταύρος Νικολαϊδης με το γιό του, Θάνο-Χρήστος Τριπόδης

Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ και ο Χρήστος Τριπόδης παρουσιάζουν το διασημότερο μουσικό παραμύθι που έχει γραφτεί για παιδιά, «Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux) του Camille Saint-Saëns στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στην αίθουσα «Ιφιγένεια» κάθε Κυριακή στις 11:30 & τις 16:30. Το έργο παρουσιάζεται σε κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, μεταλλόφωνο και κρουστά.

Μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών, καθώς και χορευτών μας ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από ένα παραμύθι που παίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μία θεατρική προσέγγιση του μουσικού έργου, με τραγούδια βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, χορογραφίες και διαδραστικό παιχνίδι. Ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά, με χιούμορ και σασπένς, τη μουσική του Camille Saint-Saëns και να εξοικειωθούν με τα μουσικά όργανα της κλασικής ορχήστρας.

Λυδία Σγουράκη

«Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux) είναι μία χιουμοριστική μουσική σουίτα δεκατεσσάρων κινήσεων του Γάλλου συνθέτη Camille Saint-Saëns. Το έργο γράφτηκε για ιδιωτική παράσταση για δύο πιάνα και ένα σύνολο δωματίου. Ο Saint-Saëns απαγόρευσε τη δημόσια εκτέλεση του έργου, κατά τη διάρκεια της ζωής του, πιστεύοντας ότι η επιπολαιότητά του θα έβλαπτε τη θέση του ως σοβαρού συνθέτη. Η σουίτα εκδόθηκε το 1922, το έτος μετά τον θάνατό του. Μία δημόσια παράσταση την ίδια χρονιά χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό και το έργο αυτό έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή του.

Άρτεμις Ματαφιά
Λυδία Σγουράκη-Χριστίνα Μπίτου-Άρτεμις Ματαφιά-Αριάννα Ζαρμακούπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image