Νέα

Μέγαρο Μουσικής «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι ένα από τα πιο γνωστά αλλά και πολυδιάστατα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Ο μεγάλος Βάρδος εμπνέεται από μια ονειρική Αθήνα και περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών καθώς και τη σχέση τους με τον Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, αλλά και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το μαγικό φεγγαρόφωτο. Στους αιώνες που ακολούθησαν, το διάσημο σαιξπηρικό αριστούργημα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς μουσουργούς που έγραψαν συνθέσεις βασισμένες σε αυτό. Ένας από αυτούς ήταν και ο Φέλιξ Μέντελσον, ο οποίος συνέθεσε μόλις στα 17 του τη διάσημη Εισαγωγή, έργο αρ. 21. Mερικά χρόνια αργότερα ξαναδούλεψε την παρτιτούρα του, οπότε και προέκυψε το έργο αρ. 61, δημοφιλή αποσπάσματα του οποίου παρουσιάζονται από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στην πρωινή κυριακάτικη συναυλία της 26ης Νοεμβρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (11:30 π.μ.).

Η μουσική συνοδεύεται από την προβολή εικαστικών δημιουργιών, οι οποίες είναι όλες εμπνευσμένες από τη μουσική σύνθεση της συναυλίας. Πρόκειται για έργα παιδιών και νέων 6-16 ετών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του Μεγάρου «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας». Την επιμέλεια, τα κείμενα και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Σοφία Τοπούζη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΜΑ. Την ΕΣΟ της ΕΡΤ διευθύνει η νεαρή αρχιμουσικός Φαίδρα Γιαννέλου.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της δημοφιλούς Σειράς Κυριακή πρωί στο Μέγαρο του Κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Μετά το τέλος του μουσικού μέρους, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των έξι νικητών του διαγωνισμού και θα γίνει η απονομή των βραβείων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ       

Σοφία Τοπούζη│Επιμέλεια–κείμενα–παρουσίαση

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Φαίδρα Γιαννέλου│Μουσική διεύθυνση

      

Πληροφορίες

Ημέρα & ώρα παραστάσης: Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ώρα 11:30 π.μ.

Τιμές εισιτηρίων : 8 € (παιδιά, φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών), 14 € (γενική είσοδος)

Προπώληση από 6 Νοεμβρίου 2017 για φοιτητές, παιδιά και νέους έως 25 ετών 20 Νοεμβρίου 2017 για το υπόλοιπο κοινό

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 72.82.333 – www.megaron.gr

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι – τηλ.2107282333

Copyrighted Image