Νέα

Οικογενειακό πρόγραμμα «Τα παραμύθια πάνε στο Μουσείο» για μικρούς και μεγάλους

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο αγαπά πολύ τα παραμύθια και τα προσκάλεσε να επισκεφτούν το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Αυτά δέχτηκαν κι έτσι… μια Κυριακή τον μήνα για περίοδο πέντε μηνών, μικροί και μεγάλοι φίλοι του γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και ακούμε ένα ή δύο ή και τρία παραμύθια, αλλά και τραγούδια, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάθε φορά με μια διαφορετική θεματική. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρες 17:00 – 18:30 με θέμα «Παραμύθια με παιδιά που ξεχωρίζουν» για οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 5 ετών και πάνω.

Πρόκειται για παραδοσιακά και λογοτεχνικά παραμύθια από όλον τον κόσμο με ήρωες που ανατρέπουν τα δεδομένα. Είναι τίμιοι απέναντι στον εαυτό τους και τα πιστεύω τους, ζουν ουτοπικά ή δημιουργούν ουτοπίες και δεν παύουν να ονειρεύονται. Ζωγραφίζουν, αγαπάνε τη φύση και ακροβατούν ανάμεσα στον κόσμο των ονείρων τους και τον κόσμο που τους έλαχε να βρεθούν. Παραμύθια  που,  με αβίαστο τρόπο αναδεικνύουν θέματα για την αποδοχή και την αυτοαποδοχή, τον αλληλοσεβασμό και την αρμονική συνύπαρξη. Η αφήγηση διανθίζεται με τραγούδια που η αφηγήτρια ερμηνεύει a capela.

Στο τέλος της αφήγησης, μοιραζόμαστε τις εντυπώσεις μας, με τρόπο δημιουργικό, και μετά φτιάχνουμε μια κατασκευή εμπνευσμένη από τα παραμύθια που ακούσαμε. Τα παιδιά παίρνουν μαζί τους το δημιούργημά τους και αφήνουν πάνω σε χαρτί τρεις λέξεις ή μία φράση που συνδέουν με τα παραμύθια που άκουσαν. Οι λέξεις και οι φράσεις αυτές μαζί με μπόλικη κόκκινη κλωστή θα συνθέσουν σιγά- σιγά ένα παραμυθένιο διακοσμητικό που θα μείνει στο αγαπημένο μας Μουσείο.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση προγράμματος: Καλλιόπη Λιαδή, αφηγήτρια – εικαστικός

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής των υπόλοιπων συναντήσεων18/12/22, 22/1/23, 19/2/23, 19/3/23 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα (παιδιά και ενήλικες)

Οικονομική συμμετοχή: για 2 άτομα (1 ενήλικας + 1 παιδί) 7,00 € / άτομο

για 3 άτομα (ενήλικες + παιδιά) 6,00 € / άτομο και

για ομάδες άνω των 3 ατόμων, το κάθε επιπλέον άτομο 5,00 € ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2103312995 (εσωτ. 110), Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00- 15:00

Τοποθεσία:  «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, Αθήνα,

(2103312995, e-mail: [email protected], www.hcm.gr, Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyrighted Image